Over de waarneemgroep van Thales

De waarneemgroep is een belangrijk onderdeel van de vereniging. De waarneemgroep komt bijeen om gezamenlijk interessante hemelobjecten waar te nemen door middel van de telescoop in de sterrenwacht, of op donkere locaties elders in het land.

astronomer2Tijdens het (waarneem) hoofdseizoen, die loopt van september t/m mei, komt de waarneemgroep iedere eerste dinsdagavond van de maand bijeen in de ontvangstruimte van de sterrenwacht op Doepark Nooterhof. Met helder weer zullen we snel in de koepel te vinden zijn, met bewolkt weer hebben we vaak een alternatief programma. We delen dan ervaringen met elkaar uit op het gebied van observaties, instrumentenbouw of fotografie. Leden van de waarneemgroep hebben ook de mogelijkheid om hun eigen astrofoto’s te tonen.

De waarneemgroep is verder zeer actief betrokken bij evenementen zoals de landelijke Sterrenkijkdagen of de Nacht van de Nacht. Leden zetten hun telescoop op op het terrein van Doepark Nooterhof of gaan gezamenlijk op pad naar donkere locaties buiten Zwolle.

Wanneer je lid bent van Thales kun je ook aanschuiven bij de waarneemgroep. Sommige leden zijn actief en daarmee iedere waarneemavond aanwezig. Anderen schuiven aan wanneer er interessante zaken te bespreken zijn of bieden een helpende hand bij evenementen. Hoe je als lid invulling geeft aan de waarneemgroep is helemaal aan jezelf.