2020-04-20 Venus door Wytse

Venus stond vandaag mooi helder aan de hemel. Met de telescoop was het heel mooi te zien als een sikkel. Zoals je de maan zou zien in het eerste kwartier. Natuurlijk wilde ik hier ook weer een mooi plaatje van maken. Ik heb dit gedaan door een filmpje te maken van 5 minuten.
Hieronder is te zien hoe 1 frame van zo’n filmpje eruit ziet, namelijk nog niet heel erg indrukwekkend. Om dit beeld beter te maken heb ik eerst gebruik gemaakt van een programma die Venus in het midden centreert, namelijk PIPP. Hierna kunnen de frames gestacked worden met Autostakkert. Het resultaat is ook hieronder te bewonderen.


Het leuke van Venus is dat je de fases kan volgen over de dagen heen. Het is de afgelopen tijd drie keer gelukt om een mooie opname te maken. Als je ze dan achterelkaar zet in een GIF krijg je een mooi beeld van het verloop. Merk ook op dat het beeld van venus steeds groter wordt. Dit komt doordat de planeet steeds dichterbij was komen te staan!

Venus
Venus op 3 verschillende dagen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie