Lezingen Thales Najaar 2020

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er bij de lezingen van VWS Thales gemiddeld zo’n 25 personen aanwezig zijn. Het is daarom niet mogelijk om rekening houdend met de 1,5 m maatregel de lezingen te verzorgen in de zaal in wijkcentrum De Weijenbelt. Gelukkig zijn de meeste leden behoorlijk digitaal vaardig en daarom heeft het bestuur besloten om de lezingen in het najaar online aan te bieden. De leden krijgen hiervoor een uitnodiging via de mail. Niet-leden die een lezing willen volgen kunnen contact opnemen met het secretariaat.

Het programma voor het najaar ziet er als volgt uit:

17 September

dra. Artemis Westenberg – Explore Mars Inc.

De spreker is de CEO Explore Mars Europe en president emerita Explore Mars Inc. in de VS Zij is lobbyist voor deze organisatie en werkt eraan om mensen in 2033 op Mars te krijgen. Ook is zij voorzitter van Vrouwenbelangen NL.

22 Oktober

Helmer Koppelman MSc – Gaia en de structuur en evolutie van de Melkweg

– Wat voor sterrenstelsel is Melkweg?
– Hoe groot is het en hoe ziet het eruit?
– Wat weten van de geschiedenis van de Melkweg?
– En hoe weten we dit allemaal?
In het zichtbare universum zijn ontelbare hoeveelheid sterrenstelsels waarneembaar, de een is nog groter dan de andere. Door nauwkeurig ons eigen stelsel te bestuderen hopen we iets te leren over het ontstaan en de evolutie van sterrenstelsels in het algemeen. Het enige probleem: we bevinden ons middenin de Melkweg, alle andere sterrenstelsels zien we van buitenaf. Door deze unieke situatie is het niet eenvoudig om ons sterrenstelsel in kaart te brengen.

19 November

ir. Felix Bettonvil – Extemely Large Telescoop

17 December

dr. Roel Andringa – Zwarte Gaten

Dit vind je misschien ook leuk...