Overige Activiteiten

  • Vrijdag 10 januari 20.00 uur Nieuwjaarsbijeenkomst. Alle leden zijn welkom voor een hapje en een drankje.
  • 28 februari- 1 maart De 44e Landelijke Sterrenkijkdagen. Informatie hierover volgt in de komende Nieuwsbrieven.

Nederland telt duizenden mensen die weer- of sterrenkunde als hobby hebben. Ze beoefenen deze hobby individueel of samen met anderen. Dat laatste is vaak leuker en biedt meestal ook meer mogelijkheden, weten de leden van Thales uit ervaring. Daarom wil Thales meer mensen met deze wetenschappen laten kennismaken: niet alleen via het onderwijs (zie p. 12), maar ook door activiteiten te organiseren voor de inwoners van Zwolle en omgeving. Hiervoor zijn de banden met Stichting Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle versterkt.

Activiteiten voor Zwolle en omgeving

Gedurende het jaar zijn er in verschillende gelegenheden waarbij Thales en alle andere betrokkenen zich presenteren aan het publiek.
Een aantal voorbeelden van activiteiten die Thales organiseert:

• De genoemde ‘groene’ organisaties werken samen bij het jaarlijkse evenement Nacht voor de Nacht (najaar), een initiatief van de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu dat aandacht vraagt voor de schoonheid van de donkere nacht.

• Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen (voorjaar) kunnen bezoekers via zo’n 10 (mobiele) telescopen genieten van indrukwekkende en leerzame beelden van de Maan, planeten en enkele deepsky-objecten.

• Voor kinderen en jongeren zijn er regelmatig speciale jeugdmiddagen, waarbij kennis, spel en creativiteit voorop staat. Als het maar even helder weer is laat Thales jongeren kennismaken met diverse beelden van de Zon, de zonnevlekken en protuberansen.