Basiscursus Sterrenkunde najaar 2019

 

Basiscursus Sterrenkunde najaar 2019

Altijd al willen weten welke sterrenbeelden en planeten je in de winter aan de hemel ziet? Hoe zwarte gaten ontstaan? Wat exoplaneten zijn? Hoe groot ons heelal is? Welke waarnemingen, ruimtemissies en modellen ons helpen om een goed beeld van de objecten in de kosmos en de hele kosmos te krijgen? Dan is de basiscursus sterrenkunde echt iets voor u.

VWS Thales organiseert dit najaar bij voldoende belangstelling een geheel vernieuwde basiscursus sterrenkunde: Geniet van het heelal! De cursus maakt het mogelijk uw kennis van de sterrenkunde te verbreden en te verdiepen. Hemelse objecten, structuren in het heelal, geschiedenis van de sterrenkunde komen aan bod en natuurlijk besteden we ook aandacht aan het waarnemen met het blote oog en een telescoop. Hiermee krijgt u iets meer kijk op het wonderlijke heelal en de bijzondere plek die de mensheid daarin heeft.

De cursus bestaat uit 10 lessen op woensdagavond van 20 – 22 uur en wordt gegeven in de zaal van de Milieuraad in wijkcentrum De Weijenbelt, Campherbeeklaan 82A in Zwolle. De cursusdata zijn: 2, 9, 16 en 30 oktober, 6,13, 20 en 27 november, 4 en 11 december. De kosten bedragen € 135,-. Deze prijs is inclusief het cursusmateriaal, bestaande uit een prachtige ruim geïllustreerd boek en een draaibare sterrenkaart.

U kunt zich opgeven als cursist voor 27 september 2019 bij de secretaris,

Francien Bunge, via thalessecretariaat@outlook.com

Dit vind je misschien ook leuk...